Problema buzelor uscate este cea mai frecventă pe timp de iarnă şi când se prezintă începem să dăm iama prin farmacii în căutarea balsamului de buze, aşa zis şi strugurel sau ir...îmi aduc aminte de o colegă de liceu ce reuşea să devoreze o multitudine în perioada rece cu scuza buzelor crăpate; îi intrase în obişnuinţă atât de mult că nici nu îşi dădea seama şi îl folosea una într-una...Senzaţia de buze uscate, cauzate de aceeaşi lipsă de hidratare ce se face vinovată de numeroase alte probleme în machiaj, ne determină ce-i drept, să le umezim în mod constant, deshidratându-le astfel şi mai mult ajungând la iritaţii şi crăpături.
Buzele uscate reprezintă o problemă cu atât mai mare pentru noi femeile, cu cât iarna se poartă culorile de ruj tari, roşu intens, burgundy, sângeriu sau vişiniu, dar şi nuanţe mai reci, precum mahonul şi subtonurile de albastru şi negru, care le evidenţiaza imperfecţiunile mult mai mult decât tonurile delicate folosite în perioada primăvară-vară.
Iată câteva sfaturi ce vă vor ajuta cu siguranţă să evitaţi această problemă neplăcută:Începeţi cu o exfoliere uşoara a buzelor cu periuţa de dinţi (moale) şi aplică pe cât de des posibil miere de albine (toţi avem în casă) sau balsam de buze.
Senzaţia de uscare poate fii provocată şi de folosirea fondului de ten pe buze pentru a uniformiza machiajul aşa că evită să aplici fond de ten şi înlocuieşte-l (dacă nu poţi fără..) cu un concealer (corector ) amestecat cu câţiva stropi de ulei hidratant. Pentru a ascunde buzele crăpate, poţi folosi un creion culoarea nude pe toată suprafaţa buzelor şi apoi un ruj cu o textură foarte cremoasă. Dar ideal ar fii să foloseşti glossuri pe timp de iarnă, mai ales că din acest sezon au revenit de tendinţă, în special roşul sângeriu.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu